Domain tarkoittaa yrityksen yläpalkissa näkyvää www-osoitetta. Oikeasti tässä kohtaa on pitkä, numeroista koostuva IP-osoite. Tämän päälle on kuitenkin saatua laitettua helpommin muistettavia domaineja, jotka tietokone osaa muuttaa IP-koodeiksi. Tämä domain-osoite on ostettava ja siitä on vuosittain maksettava rahaa. Jotkin yritykset joutuvat kuitenkin pulittamaan suuria rahoja pelkästään suojellakseen brändiään, sillä he joutuvat ostamaan useampia domaineja suojellakseen tuotenimensä joutumista vääriin käsiin ja käytetyksi väärin. Näin joutuu toimimaan esimerkiksi virtuaalista viihdettä tarjoava yritys Unibet. Yhdelle verkkosivulle voi ohjata joko yksi tai useampi domain. Siispä kun domaineja ostetaan useampia, ohjaavat ne kaikki loppujen lopuksi samalle sivustolle. Niiden joukko-ostaminen on vain keino suojella oman yrityksen mainetta vääriltä käsiltä.
Ennen kuin lähdet hankkimaan domainia, varmista sen saatavuus. Pelkästään se, ettet löydä selaimesta osoitetta vastaavaa sivua, ei takaa, etteikö se olisi jo varattu. Saatavuuden voi tarkistaa erilaisilla netistä löytyvillä sivustoilla.
Domainin osto samasta paikasta kuin webhotelli on usein erittäin kannattavaa. Melko usein domain voidaankin tarjota webhotellista jopa kaupan päälle, mikä edesauttaa valintaa hankkia se juurikin sieltä. Ne voi toki hankkia myös erikseen, mutta näiden kahden yhdistäminen toisiinsa vaatii hieman edistyksellisempää osaamista. Joskus on viisasta ostaa domain etukäteen ennen kuin lähtee sivuja vielä toteuttamaankaan. Näin voi varmistaa, että haluttu tunnus säilyy itsellään, ja rakentaa sivut joskus myöhemmin, kun on aika niille. Tämä ei yksinään myöskään kustanna maltaita.
Auts! Joskus käy niin, että hartaasti toivomasi domain on jo viety. Ja voi pahus, se ei edes ole välttämättä käytössä ollenkaan eli sille ei välttämättä ole edes tehty verkkosivua. Netistä löytyy palveluita, joiden avulla voit jäljittää domainin omistajan. Ei ole mitenkään tavatonta, että jo varattuun domainiin saa neuvoteltua kaupan omistajan kanssa. Hinnat alkavat noin kymmenestä eurosta, joten nekään eivät monessa tapauksessa mitenkään pilviin nouse. Kannattaa harkita, kannattaako verkkotunnuksesta maksaa pelkästään nimen vuoksi vai onko kauppa turha. Kannattaa punnita muitakin vaihtoehtoja, jos niitä on saatavilla.
Aikaisemmin domaineilla oli suuri etu hakukoneoptimoinnissa. Kuitenkin hakukonealan jättiläiset päivittävät nykyään algoritmejaan jatkuvasti, ja nykyään tällä ei voida osoittaa olevan kovinkaan suurta etua hakukoneoptimoinnin saralla, joten minkään domainin rekisteröiminen vain sen tuoman hakukonenäkyvyyden toivossa ei ole mitenkään kannattavaa nykyään. Joskus voi toki olla tilanteita, joissa erittäin suosittu nettisivusto syystä tai toisesta vapautuu ja domain jää vapaaksi, jolloin sivuston aikaisemmasta suosiosta voi uudelle ostajalle olla hyötyä.