Ennen kotisivujen perustamista

Oletko perustamassa kotisivuja yritykselle? Lue tästä artikkelista, mitä sinun pitäisi miettiä ja muistaa tässä vaativassa projektissa.

Tavoitteet – tiedätkö omasi?

Miksi olet perustamassa kotisivuja? Onko sinun tarkoitus myydä jotakin vai haluatko vain lisää näkyvyyttä?

Domain jo päätetty?

Oletko jo miettinyt nettisivullesi osoitteen? Tarkista, onko haluamasi osoite vapaana. Hyvä domain kuvastaa yritystä ja jää mieleen.

Kohderyhmät on rajattava

Tiedätkö, mikä on kohderyhmäsi? Pyri rajaamaan kohderyhmä, jotta voit kohdentaa sisällön ja markkinoinnin oikeille ihmisille.

Visuaalisuus on tärkeää

Kun tiedät kohderyhmäsi, on helpompi lähteä suunnittelemaan sivuston visuaalista olemusta. Tämän olemuksen pitää olla sellainen, joka on rajaamasi kohderyhmän mieleen, sillä tästä ryhmästä asiakkaasi potentiaalisimmin löytyvät. Selaile kilpailevien yritysten sivuja ja mieti mikä niissä on hyvää ja mikä huonoa. Muista sivua suunnitellessasi ottaa huomioon responsiivisuus, sillä nykyään älypuhelimet syövät yhä enemmän ja enemmän suosiota pöytäkoneilta.

Responsiivisuus on sitä, että sivu skaalautuu automaattisesti päätelaitteen näytön kokoon näyttäen edelleen hyvältä. Tähän kannattaa panostaa etenkin nyt, kun suurin osa liikenteestä tapahtuu älypuhelimilla.

Sisällöllä on väliä

Onko sinulla jo olemassa jotakin vanhempaa sisältöä vai oletko aloittamassa nettisivut tyhjästä? Muista tehdä ennen nettisivuja avainsanatutukimus, jotta tiedät mitä termejä kannattaa käyttää markkinoinnissa sekä hakukoneoptimoinnissa. Käytä tässä sisällössä näitä termejä runsaasti, niin tavoitat varmasti kohderyhmäsi. Muista kirjoittaa uutta ja ainutlaatuista sisältöä, joka liittyy olennaisesti aiheeseen. Muualta kopioitua tekstiä kannattaa välttää viimeiseen saakka.

Navigointi helpoksi

Sivujen helppokäyttöisyydellä on asiakkaalle väliä. Jos sivusto on vaikea käyttää, klikkaa asiakas itsensä kilpailevan yrityksen sivustolle, missä on helpompi liikkua ja löytää etsimänsä. Yrittäjän haluat välttää tätä tilannetta ja menetettyä rahaa viimeiseen saakka. Hyvä nyrkkisääntö on se, että maksimissaan kolmella klikkauksella pitäisi päästä minne tahansa sivuston sisällä.

Budjetti kuntoon

Tiedätkö jo, kuinka paljon olet valmis käyttämään rahaa kotisivuihin? Tämä on raha, joka määrittelee brändisi ulkonäön ja on osa imagoa ja mainetta. Kannattaa siis harkita sijoittavansa pennonen jos toinenkin, sillä raha maksaa itsensä varmasti takaisin!

Muista päivitykset

Senkin jälkeen kun sivusto on luotu, vaatii se jatkuvaa päivittelyä, jotta se pysyy ajan tasalla eikä kuihdu. Nettisivut jotka on viimeksi päivitetty vuosia sitten eivät anna hyvää ensivaikutelmaa. Kuka päivittää sivut?

Miten sivu löydetään?

Vaikka kotisivut olisivat kuinka hyvät, se ei yksinään riitä, sillä kävijöistä se raha tulee. Mistä saat asiakkaasi? Markkinoi laajasti sosiaalisessa mediassa ja hakukoneoptimoimalla.

Monien online-kauppojen menestys tyssää siihen, kun asiakkaita ei tahdo löytyä. Markkinoinnilla on olennainen osa menestystarinoita! Sosiaalinen media tarjoaa laajan yleisön jota voi tavoittaa mielenkiintoisella sisällöllä.

Yhteenveto kohdista

Kotisivuilla on suuri merkitys yrityksille. Ne tuovat näkyvyyttä ja näin ollen lisää asiakkaita – ja rahaa. Maittava diili, eikös? Nettisivujen pitäminen todella kannattaa!