Nykyisin nettisivut ovat iso osa yrityksen imagoa. Siispä jokaisen yrittäjän kannattaa hankkia sellaiset, ihan jo senkin takia että ne auttavat asiakasta löytämään luoksesi ja valitsemaan juuri sinun yrityksesi kaikista vaihtoehdoista, joita internet on pullollaan. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa panostaa hyviin ja ammattilaisen voimin tehtyihin nettisivuihin. Myös tekninen osaaminen sananakin hirvittää, ja tuntuu että nettisivun tekeminen itse olisi kamalaa koodaamista, joka ei kyllä millään onnistuisi. Onneksi nyt on tarjolla lohdutuksen sanoja: nykyisin on tarjolla monia nettisivueditoreita, joilla kuka tahansa tekee nettisivut alta aikayksikön, vaikka kasvaisi peukalo keskellä kämmentä! Voit valita valmiin, modernin ja siistin pohjan, johon sinun ei tarvitse tehdä muita muutoksia kuin lisätä haluamasi tekstit ja kuvat. Voila! Ihka oma nettisivusi on nyt auki, ja asiakkaat voivat virrata luoksesi. Mitä editoreita sitten on olemassa? Tässä esittely muutamasta ilmaisesta nettisivueditorista.
1. Wix – vaativaankin makuun sopiva monipuolinen ilmainen kotisivukone
Wix on maailmamme suosituimpia kotisivueditoreita, ja sen huimasta suosiosta kertovat sen yli sata miljoonaa käyttäjää. Palvelua ei ole tällä hetkellä saatavilla suomeksi, mutta englanniksi ja ruotsiksi palvelua voi käyttää. Rekisteröityminen käy helposti: sinun ei tarvitse antaa muuta kuin sähköpostiosoitteesi, tai vaihtoehtoisesti voit tunnistautua Facebookin tai Google-tilin kautta.
Wix opastaa sinut läpi koko nettisivunrakennusprosessin. Helpoin tapa on valita valmis, mieleinen sivupohja ja vaihtaa omat tiedot, kuvat ja tekstit pohjan päälle. Saatavilla on tekoälyä käyttävä, hieman sekavahko editori sekä hieman selkeämpi editori, joista saat valita mieleisesi.
Palvelu tarjoaa käyttäjilleen suuren kirjaston erittäin hyvälaatuisia kuvia käytettäväksi ilmaiseksi. Tietenkin omien kuvien käyttäminen kasvattaa yrityksen luottokuvaa (varsinkin Suomessa arvostetaan luotettavan oloisia sivuja), mutta paremman puutteessa myös ilmaiskuvista saa sivulleen täytettä.
Wixissä on myös iso valikoima laadukkaita ja ilmaisia kuvia, joita voit käyttää sivuillasi. Tietty omat kuvat aina antavat uskottavamman kuvan yrityksestä, mutta eivät nuo Wixin kuvat pahitteeksi ole, mikäli itseltä ei sopivia löydy.
Tämä editori takaa, että sivujen rakentaminen on helppo ja mukava kokemus. Klikkaa hiirellä sivupohjan kohtaa, jota haluat muokata. Pohjaan on lisätty esimerkkitekstit, joten niihin on helppo täydentää omaa päälle.
Ilmaisia sivuja ei tietenkään saa ihan ilman mainoksia, vaan oikeaan ylälaitaan tulee pieni mainos ja alaosassa on mainittu Wix. Jos haluat mainoksista eroon, pitää sinun päivittää editorin maksulliseen versioon.
Tämä editori on erittäin vaativallekin kotisivunrakentajalle sopiva vaihtoehto, joka tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja ja helpon tavan saada näyttävät sivut.
2. Webnode – suomenkieliset nettisivut helposti, nopeasti ja ennen kaikkea ilmaiseksi
Myös tällä kansainvälisellä editorilla on miljoonayleisö. Tämä kotisivukone on äärimmäisen helppo käyttää ja nettisivut saa julki silmänräpäyksessä. Käyttömukaavuden takaa saatavilla oleva suomen kieli sekä suomenkielinen asiakaspalvelu.
Webnodeen saa helposti luotua ja yhdistettyä myös blogin, jossa voit vaikkapa päivitellä yrityksesi kuulumisia ja jakaa arkeasi asiakkaidesi kanssa.
Luominen on helppoa: valitse mieleinen sivupohja monista, eri teemolihin jaetuista vaihtoehdoista.
Sivupohjan päälle voit lähteä luomaan omaa sisältöäsi helposti ja nopeasti. Näin voit parhaillaan saada rakennettua toimivat ja hyvännäköiset nettisivut niinkin lyhyessä ajassa kuin alle tunnissa. Eikö kuulostakin hullulta?
Maksullisen version avulla pääset eroon webnoden merkinnöistä osoitteessasi, ja hinta maksullisellekin versiolle on hyvin edullinen.
3. WordPress – hyvä vaihtoehto bloggaajille ja kevyempään käyttöön
Tämä nettisivuille ja erityisesti blogeille suunnattu alusta on hieman yksinkertaisempi kuin aikaisemmin esitellyt toverinsa. Mikäli ajatuksena on perustaa paljon kirjoituksia sisältävä blogi, on tämä kuitenkin ykkösvaihtoehtosi. Jos taas etsit graafisempaa, visuaalisempaa ja nettisivumaisempaa alustaa, kannattaa ehkä pidättäytyä aikaisemmin esitellyissä kotisivukoneissa tai maksullisissa vastineissa. Jos on valmis käyttämään tarpeeksi aikaa, voi WordPressilläkin saada aikaan kelvolliset ja visuaalisesti näyttävät sivut. Se tosin vaatii hieman enemmän taitoa kuin edellä mainittuja kotisivukoneita käyttäen tehtyjen nettisivujen tekeminen.