Vinkkejä ammattimaisen nettisivun luomiseen

Nykyään kuka tahansa voi luoda nettisivut. Vaikka olisi kuinka kömpelö tekniikan parissa, saa tyylikkäät ja modernit nettisivut maksutta pystyyn jopa alle kymmenessä minuutissa. Vaaditaan kuitenkin hieman enemmän taitoa, ja yleensä myös hieman suurempaa budjettia, jotta nettisivut myös antavat potentiaalisille asiakkaille ja muille sivuston vierailijoille kaikin puolin ammattimaisen kuvan.

Koska suurin osa nettisivuista tehdään juurikin yritystarkoituksiin, on ammattimaisuus avainsana. Mikäli ei koskaan ennen ole joutunut nettisivuja tekemään, saattaa joutua hieman pohtimaan sitä, miten ammattimaisten nettisivujen luominen oikein onnistuu ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Tavallinen pulliainen ei todennäköisesti tiedä ammattimaisten sivujen luomisesta tuon taivaallista, mutta jokainen tunnistaa kyllä kehnosti ja epäammattimaisesti luodun sivun, kun sellaisen näkee.

Jos sivu vaikuttaa epäammattimaiselta, antaa se myös yrityksestä epäluotettavan kuvan, mikä puolestaan heijastuu suoraan yrityksen myyntiin. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit välttää epäammattimaisen kuvan antamisen yrityksestäsi muutamalla helpolla kikalla, jonka lisäksi annamme vinkkejä kuinka maksimoit asiakkaiden luottamuksen. Tiesitkö, että esimerkiksi niinkin simppeli asia kuin domainin tärkeys on monella aivan hakusessa?

Panosta hyvään domainiin

Harvoin tulee ajatelleeksi, kuinka paljon hyvä domain oikeastaan vaikuttaakaan nettisivujen tuottavuuteen. Fakta on se, että hyvä domain muistetaan paremmin, jolloin asiakas löytää helpommin nettisivuille sinne halutessaan. Vaikka domain maksaakin muutamia euroja vuodessa, on sen ylläpitäminen viisasta, sillä tosiasia on se, että mikään kunnollinen firma ei käytä ilmaisosoitetta. Ilmainen osoite antaa yrityksestä pihin ja halvan vaikutelman, ja nämä adjektiivit ovat sellaisia, joilla yksikään yrittäjä ei haluaisi yritystään kuvailtavan. Panosta siis hyvään ja toimivaan domainiin ja hanki se, sillä se on tae siitä, että yrityksesi myynti sujuu.

Hyvät kuvat antavat siistin vaikutelman

Vaikka monet nettisivueditorit tarjoavatkin nykyään pääsyn niiden ilmaisiin kuvapankkeihin, kannattaa näiden kuvien hyödyntämistä harkita tarkkaan. Vaikka ilmaiset kuvat ovatkin hyvälaatuisia ja näyttäviä ja niiden käyttäminen käy toki päinsä hätätilanteessa, on silti syytä panostaa omiin hyvälaatuisiin ja uniikkeihin kuviin. Ne näyttävät ammattimaisilta ja nostavat asiakkaan luottamusta sivustoasi kohti, minkä lisäksi uniikit kuvat myös nostavat sivustosi arvoa hakukoneiden hakutuloksissa – simppeliä hakukoneoptimointia siis!